دسترسی سریع
جمعه ٠٢ آذر ١٤٠٣
En

فصل ششم

ارزیابی پیشرفت تحصیلی دانشجو

معیارهای ارزیابی

ماده20) ارزیابی پیشرفت دانشجو در هر درس براساس میزان حضور و فعالیت در کلاس، انجام فعالیتهای آموزشی و نتایج امتحانات بین نیمسال و پایان نیمسال صورت میگیرد و استاد هر درس مرجع ارزیابی دانشجو در آن درس است .

 

تبصره: برگزاری امتحان کتبی پایان نیمسال برای هر درس نظری الزامی است.

 

ماده21) ارزیابی پیشرفت تحصیلی دانشجو در واحدهای کارآموزی و کارآموزی در عرصه با توجه به موارد زیر انجام می شود:

1-21- رعایت اخلاق اسلامی و حرفه ای و حفظ شئون دانشجویی و حسن رابطه با بیماران و مراجعین و کارکنان واحد مربوط

2-21- حضور مرتب و تمام وقت

3-21- دقت و احساس مسئولیت در انجام امور محوله طبق ضوابط واحد مربوط

4-21- افزایش مهارت و بهره گیری دانشجو از واحد های کارآموزی و کارآموزی در عرصه

5-21- شرکت در امتحانات پایانی واحدها و کسب نمره لازم

 

ماده22) نتیجه ارزیابی پیشرفت تحصیلی دانشجو براساس مفاد مندرج در ماده 20 و 21 بصورت نمره تعییین میشود و نمرات دانشجو در هر درس بصورت عددی بین صفر تا بیست مشخص می گردد.

 

ماده23) حداقل نمره قبولی در هر درس نظری و آزمایشگاهی 10 و کارآموزی و کارآموزی در عرصه 12 می باشد.دانشجویی که در هریک از دروس اجباری مردود شود، دراولین فرصت، ملزم به تکرار آن است .بااین حال نمرات کلیه دروس اعم از قبولی وردی در کارنامه دانشجو ثبت ودر محاسبه میانگین نیمسال مربوط و میانگین کل منظور می شود.

 

تبصره1: اگر دانشجویی در یک درس اختیاری مردود شود به جای آن درس میتواند از جدول دروس اختیاری در برنامه مصوب، درس دیگری را انتخاب کند با این حال نمرات کلیه دروس اعم از قبولی و ردی در کارنامه دانشجو ثبت ودر محاسبه میانگین نیمسال مربوط و میانگین کل منظور میشود.

تبصره2: هر یک از دروس نظری و عملی نمره مستقل دارد اما نمره دروس نظری _ عملی که یک درس محسوب میشود معدل دو قسمت نظری و عملی و با توجه به ضرایب هر کدام است در صورتی که معدل دو قسمت نظری و عملی به 10 نرسد و یا یکی از آنها از 8 کمتر باشد هر چند معدل به 10 رسیده باشد هر دوقسمت باید مجددا تکرار شود.

 

ماده24) در موارد استثنائی نمره کار آموزی در عرصه و دروسی که در  برنامه آموزشی مصوب توام با پروژه ارائه میشود در صورتی که به تشخیص استاد  و تایید گروه آموزشی مربوط تکمیل آنها در طول یک نیمسال تحصیلی میسر نباشد ناتمام تلقی می گردد. نمره ناتمام باید حداکثر تا پایان نیمسال بعد به نمره قطعی تبدیل گردد بدیهی است ثبت نمره ناتمام در نیمسالی خواهد بود که دانشجو واحد را اخذ نموده است.

ماده25) استاد موظف است گزارش نمره نهایی هر درس را حداکثر ظرف 10 روز پس از برگزاری امتحان آن درس به اداره آموزش دانشکده یا واحد مربوطه تسلیم نماید. تبصره: پس از اعلام نمره توسط آموزش دانشجو می تواند حداکثر تا سه روز پس از اعلام  نتایج  اعتراضات خود را کتبا به آموزش دانشکده  اعلام کند تا  رسیدگی لازم صورت پذیرد.

 

ماده26) اداره آموزش هر دانشکده یا واحد ذیربط در هر دانشگاه موظف است نمرات دانشجویان را حداکثر تا دو هفته پس از برگزاری آخرین امتحان هر نیمسال و بعد از رسیدگی به اعتراضات دانشجویان و رفع اشتباهات احتمالی به آموزش کل دانشگاه تسلیم نماید.

 

تبصره: نمره پس از اعلام به آموزش کل دانشگاه غیر قابل تغییر است.

میانگین نمرات

ماده27) درپایان هر نیمسال تحصیلی، میانگین نمرات دانشجودرآن نیمسال ومیانگین کل نمرات او تا پایان آن نیمسال محاسبه و در پایان دوره تحصیلی نیز میانگین کل نمرات دانشجو محاسبه و در کارنامه وی ثبت می شود.

 

تبصره1: برای محاسبه میانگین نمرات تعداد واحدهای هر درس در نمره آن درس ثبت می شود و مجموع حاصل ضرب ها بر تعداد کل واحد هایی که دانشجو برای آنها نمره قبولی یا مردودی دریافت داشته است تقسیم می شود.

 

تبصره2: دوره تابستانی به عنوان نیمسال تحصیلی محسوب نمی شود.نمرات دروسی که دانشجو در دوره تابستانی می گذراند تنها در محاسبه میانگین کل دانشجو محسوب می شود.

 

نام نویسی مشروط

ماده28) میانگین نمرات دانشجو در هیچ نیمسال تحصیلی نباید کمتر از 12 باشد در غیر اینصورت نام نویسی دانشجو در نیمسال بعد به صورت مشروط خواهد بود.

 

تبصره1: در مواردی که تعدادواحدهای ارائه شده توسط دانشگاه برای دوره روزانه کمتر از 12 واحدو برای دوره شبانه کمتر از 10واحد باشد آن نیمسال جزء سنوات تحصیلی دانشجو محسوب نخواهد شد ولیکن در صورت کسر میانگین به عنوان نیمسال مشروطی محسوب خواهد شد در مواردی که به علت مشکلات دانشجو در دوره روزانه تعداد واحد ها کمتر از 12 واحد و در دوره شبانه کمتر از 10 واحد باشد آن نیمسال جزوسنوات تحصیلی دانشجو محسوب و در صورت کسر میانگین به عنوان نیمسال مشروطی نیز محاسبه خواهد شد.

 

تبصره2: هردانشگاه موظف است موضوع مشروط بودن دانشجو را هر باربه وی و اولیاء او کتبا اطلاع دهد ویک نسخه از آن ر ا در پرونده دانشجوضبط نماید.با این وصف قصوردر اخطار به وی از طرف دانشگاه و یا اظهار بی اطلاعی دانشجو از این امر، مانعی در اجرای مقررات نخواهد بود.

 

ماده29) دانشجویی که به صورت مشروط نام نویسی میکند حتی در نیمسال قبل از کارآموزی در عرصه حق انتخاب بیش از 14 واحد درسی در دوره روزانه و 12 واحد درسی در دوره شبانه را ندارد.

 

تبصره: در مواردی استثنایی، در نیمسال قبل از کار آموزی در عرصه با توجه به تعداد واحدباقی مانده و سوابق تحصیلی دانشجو، ارائه واحد بیشتر از حد مقرر به دانشجوی مشمول ماده29 به عهده شورای آموزشی دانشگاه است در هر صورت این تعداد بیش از 20واحد درسی در دوره روزانه و 18 واحد درسی در دوره شبانه نبایدباشد.

 

اخراج دانشجوي مشروط                                                                           

 ماده30) درصورتی که میانگین نمرات دانشجودردوره کاردانی وكارشناسي  ناپیوسته در دو نیمسال تحصیلی،  اعم از متوالی  یا متناوب  و کارشناسی پیوسته در سه نیمسال متوالی یا 4 نیمسال متناوب، کمتر از 12 باشد در هر مرحله ای از دوره که باشد، از ادامه تحصیل محروم می شود.

 

ماده31) دانشجویی که به لحاظ مشروط شدن بیش از حد از ادامه تحصیل در دوره کارشناسی پیوسته محروم می شود ویا دانشجویی که تمایل با ادامه تحصیل در آن مقطع را ندارد میتواند پس از تطبیق واحدها مطابق قوانین و مقررات مربوط و گذراندن واحد های کمبود در مقطع پایین تروبا رعایت سایر ضوابط مربوط، در دوره کاردانی رشته تحصیلی خود فارغ التحصیل شود.

 

تبصره1: در صورتی که مقطع پایین تررشته دانشجو درآن دانشگاه دایر نباشددانشجو می تواند پس از اخذ پذیرش از دانشگاه دیگری که مقطع کاردانی رشته مربوطه در آن دایر است ادامه تحصیل داده و فارغ التحصیل شود.مدرک تحصیلی دانشجوتوسط دانشگاه مقصد صادر میشود.

 

تبصره2: در صورتی که رشته تحصیلی دانشجو در مقطع پایین تر، برنامه مصوب و دایر نداشته باشد، دانشجو می تواند با نظر گروه آموزشی مربوط، به یکی از رشته های موجود نزدیک به رشته تحصیلی خود، در مقطع پایین تر در آن دانشگاه یا دانشگاه دیگرتغییر رشته دهد و پس از تطبیق واحدها با برنامه رشته جدید مطابق مقررات مربوط و گذراندن واحدهای کمبود، در مقطع کاردانی رشته جدید فارغ التحصیل شود.بدیهی است که تطبیق واحد ها وتعیین دروس کمبود، برعهده گروه آموزشی دانشگاه پذیرنده است. حداکثرفرصت مجاز جهت اخذ پذیرش از دانشگاه دیگریک نیمسال  می باشد.

 

ماده32) دانشجویی که به دلیل مشروط شدن بیش از حد از ادامه تحصیل محروم میشود، درصورت انجام یا لغو تعهداتی که در دوران تحصیل سپرده است می تواند برای تحصیل مجددبه غیر از رشته قبلی خود در آزمون سراسری شرکت کند و درصورت قبولی در رشته مورد علاقه خود ادامه تحصیل دهد.دانشگاه پذیرنده می تواند واحدهایی را که دانشجو در رشته قبلی گذرانده است با برنامه رشته جدید تطبیق داده وطبق ضوابط این آیین نامه بعضی یا تمام آنها را بپذیرد.