چاپ    ارسال به دوست

 

 

تغذیه مناسب سالمندان در ایام کرونا

دکتر فاطمه نوده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در رابطه با توصيه های تغذيه اي براي سالمندان در پیشگیری از ابتلا به کرونا گفت: مهمترين توصیه، مصرف غذاهاي ساده و كم حجم است به شکلی که تمامي نيازهاي فرد به مواد مغذي تامين گردد؛ نكته اساسي در برنامه غذايي سالمندان، مصرف مواد غذايي كم چربي و كم كلسترول (مانند شير ولبنيات كم چرب، كاهش مصرف روغن، كره، خامه و ....)، كم نمك و پر فيبر بر اساس هر م غذایی است.

روابط عمومی معاونت بهداشتی / دکتر فاطمه نوده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در رابطه با توصيه های تغذيه اي براي سالمندان در پیشگیری از ابتلا به کرونا گفت: مهمترين توصیه، مصرف غذاهاي ساده و كم حجم است به شکلی که تمامي نيازهاي فرد به مواد مغذي تامين گردد؛ نكته اساسي در برنامه غذايي سالمندان، مصرف مواد غذايي كم چربي و كم كلسترول (مانند شير ولبنيات كم چرب، كاهش مصرف روغن، كره، خامه و ....)، كم نمك و پر فيبر بر اساس هر م غذایی  است.

 وی ادامه داد: بطور کلی با افزايش سن نياز به انرژي  به علت کاهش تحرک بدنی كم مي شود و در دوران قرنطینه خانگی پیشگیری از بیماری کوید 19، که تحرک بدنی کمتر هم شده است، براي محدود كردن دريافت انرژي، لازم است غذاهاي كم حجم و غني از مواد مغذي بيشتر مصرف شود و مصرف مواد شيرين و چربي ها نيز كاهش يابد .

 رئیس مرکز بهداشت سبزوار دامه داد: مصرف کافی منابع غذایی پروتئينی نیز برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است، بنابراین سالمندان باید پروتئین مورد نیاز بدن خود را  از منابع غذایی حاوی پروتئین مانند گوشت هاي كم چربي، مرغ، ماهي، سفيده تخم مرغ، فرآورده هاي لبني بدون چربي يا كم چربي ( شیر، ماست، پنیر )  تامين کنند؛ حبوبات نيز از منابع گياهي پروتئينی هستند كه اگر با  غلات مصرف شوند تمامي نياز بدن به پروتئين را تامين مي كنند، به طور كلي مصرف روزانه حداقل 2 واحد از گروه گوشت و تخم مرغ و یک واحد حبوبات برای تامین پروتئین مورد نیاز سالمندان لازم است.

  دکتر نوده در مورد مصرف ویتامین ها و سایر عناصر معدنی گفت:

1 - با توجه به کاهش جذب كلسيم و ويتامين D  در سنین سالمندی و اثر مخرب کمبود این عناصر بر سلامت استخوان ها، احتمال شكستگي هاي استخواني  بیشتر وسیستم ایمنی ضعیف تر مي شود، بنابراین مصرف روزانه مکمل کلسیم ضروری است.

2- در سالمندان توانايي جذب ويتامين  B12 بدن كاهش مي يابد که برای پیشگیری از کمبود این ویتامین لازم است مقدار مناسبی از گوشت قرمز، ماهي، شير و تخم مرغ روزانه مصرف شود.

3 - با بالا رفتن سن سوخت و ساز ويتامين B6 افزايش و جذب آن كاهش مي يابد، بنابراین مصرف روزانه گوشت، شیر، تخم مرغ، حبوبات و غلات ضروری است.

4- آهن از دیگر ریزمغذی هایی است که به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند، سالمندانی که بدلیل دریافت کم منابع غذایی آهن دچار کمبود آهن و کم خونی می شوند مقاومت کمتری در مقابل عفونت ها و به ویژه با ویروس کرونا دارند.

5- بطور كلي مصرف روي در اين سنين پايين است، برخي از داروها مانند مكمل كلسيم در صورت مصرف همزمان با غذاهاي حاوي روي مي توانند سبب كمبود روي در بدن شوند؛ بطور کلی با مصرف منابع غذایی حاوی پروتئین بخصوص پروتئین حیوانی هر دو ریزمغذی آهن و روی تامین می شود.

6 - منيزيم يكي از املاح موثر در استحكام و مقدار توده عضلاني بدن است. منابع غذايي حاوي منيزيم عبارتند از: آجيل، لوبياي سويا، انواع گوشت ها.

 

 

تاریخ درج خبر: شنبه ٢٨ تير ١٣٩٩    / شماره خبر:  ١١٩٧٩  / تعداد بازدید:  1274

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: